Sfârșitul lunii iunie a coincis cu introducerea plății cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public (CTP) și Banca Comercială Română (BCR).

Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, a fost implementată inițial pe 50 de autovehicule, în regim de test. Acum, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea susține că, până la sfârșitul lunii noiembrie, CTP Cluj-Napoca va instala sisteme de plată pe absolut toate mijloacele de transport în comun.

Implementarea plății contactless a fost una din prioritățile noastre, a fost și un proiect la bugetare participativă. În acest moment, avem amplasat acest sistem pe 251 de autobuze, 82 de troleibuze și 41 de autobuze electrice.

Până la sfârșitul lunii noiembrie, acest sistem va putea fi folosit pe toate mijloacele de transport în comun”, a garantat viceprimarul, la Radio România Cluj.

Practic, orice posesor de card bancar cu facilitate contactless – indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate – va putea să-și achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat. Fiecare mașină va dispune de câte două validatoare de plată – în cazul celor scurte – și câte trei validatoare de plată în cazul celor articulate.

Am semnalat o creștere cu circa 4% a numărului de pasageri față de anul trecut, ceea ce este o creștere absolut bună, având în vedere numărul mare de călători. CTP este singura companie din România care activează și în zona metropolitană.

Avem de departe cel mai performant sistem de transport din țară, sigur, insuficient pentru nevoile pe care le are comunitatea noastră, care este în continuă dezvoltare”, a punctat Dan Tarcea, subliniind nevoia rutelor noi.

coral