Senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția Consiliului Județean s-a luptat de anul trecut împotriva legii vaccinării obligatorii care scotea părintele în mod neconstituțional din viețile copiilor. Pandemia a creat contextul potrivit ca legea vaccinării obligatorii să fie readusă în discuție și oamenii să fie convinși că vaccinul este soluția salvatoare în mod garantat.

Senatorul Lungu atrage atenția asupra faptului că vaccinul este un tratament medical și statul nu are dreptul să impună un tratament medical, fie că e trecut ca și procedură de imunizare pentru sănătatea colectivă, fie ca soluție de sezon.

Anul trecut, Ministerul Sănătății a trimis o circulară către toate inspectoratele școlare din țară prin care accesul copiilor la educație era restricționată în funcție de prezentarea dovezii de vaccinare. Dacă un elev nu era vaccinat, părinții nu puteau să îl înroleze în școală. Părinți îngrijorați de măsurile neconstituționale ale Ministerului Sănătății l-au contact pe senatorul Lungu Vasile-Cristian cerându-i să îi reprezinte în Parlamentul României.

Impunerea unei vaccinări obligatorii sub forma de imunizare ar avea efecte grave asupra sănătății populației deoarece România nu deține nici în acest moment o situație reală la nivel național a efectelor adverse în urma vaccinărilor, părinții nu sunt informați corect cu privire la conținutul vaccinurilor și raportarea efectelor adverse, iar decesele în urma vaccinării, consideră Ministerul Sănătății nu sunt așa de multe încât să fie relevante.

Candidatul PMP la președinția Consiliului Județean, senatorul Vasile-Cristian Lungu luptă împotriva obligativității vaccinării și va continua să reprezinte dreptul pacienților de a alege singuri dacă doresc un tratament medical sau nu.

 Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020 

coral