Pentru prima dată de la ridicarea restricțiilor în Italia, Papa Francisc i-a binecuvântat pe pelerinii care se aflau în Piața Sf. Petru. Piața fusese închisă din 10 martie și s-a redeschis luni, 18 mai, scrie vaticannews.va, portal de informații al Consiliul Pontifical.

Papa Francisc, 83 de ani, își rostise rugăciunea “Regina Coeli” (“Bucură-te, regina cerului) în biblioteca Palatului Apostolic. Pe o plasmă uriașă, aceasta a fost transmisă în direct oamenilor din piață. În timpul rugăciunii, pontiful a transmis un mesaj de solidaritate credincioșilor catolici din China și a evocat Ziua Mondială a Comunicării Sociale: “E nevoie să împărtășim povești constructive care ne ajută să înțelegem că toți facem parte dintr-o poveste care este mai mare decât noi înșine. Putem să privim cu încredere viitorul dacă ne îngrijim cu adevărat unii de alții, ca frații și surorile”. La final, Papa a mers apoi la fereastra palatului și i-a binecuvântat pe credincioșii din piață, de la mare distanță.

Doar câtorva zeci persoane li s-a permis accesul în Piața Bazilicii Sf. Petru. Pelerinii au trebuit să păstreze distanță socială.

 

coral