News Flash:

Parcul Central nu mai este considerat spațiu verde. Urmează să fie betonat?

23 Octombrie 2020
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
parcul central cluj

În ședința de plen de pe 13 octombrie, proiectul de modificare a Legii spațiilor verzi din intravilanul localităților a fost amendat, principala schimbare fiind că autoritățile locale vor putea permite construirea pe spațiile verzi proprietate privată, cu condiția ca Primăria să amenajeze în altă parte un spațiu verde cu o suprafață cu 10% mai mare.

O altă modificare nocivă este că „parcul istoric sau grădina istorică” precum și „scuar sau parc de buzunar” nu se mai găsesc în categoria spațiilor verzi și nu mai beneficiază de protecție. Pe listă se regăsesc Parcul Central din Cluj-Napoca, Parcurile Cișmigiu și Herăstrău din capitală. Proiectul de lege astfel modificat a fost aprobat de Camera Deputaților și trimis la promulgare.

„Terenurile încadrate în categoria spațiilor verzi care nu îndeplinesc criteriile de clasificare prevăzute la art. 4 și care au trecut în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice anterior intrării în vigoare a prezentei legi, autoritățile publice locale le pot schimba încadrarea urbanistică în baza documentațiilor de urbanism aprobate conform legislației în vigoare, cu obligația de a crea în unitatea administrativ-teritorială studiată, o suprafață de spațiu verde cu 10% mai mare decât cea a cărei încadrare se schimbă”, prevede un amendament aprobat.

Articolul 4 al Legii adoptate are trecute la categoria spații verzi doar următoarele: aliniament de arbori, baza sportivă sau de agrement, cimitirul verde, cordon forestier, grădina, grădină zoologică cu funcțiunea de spațiu verde, parc, parc de reconversie funcțională/de regenerare urbană, pădure urbană sau pădure parc, pepinieră, perdea forestieră de protecție, perdea de protecţie intravilană, seră, sistem plantat de separare și ghidare a carosabilului, terenuri umede, mlaştini, bălți, smârcuri-suprafețe de teren cu sol permanent sau periodic saturat cu apă, cu floră și faună caracteristică, zonă de campare.

Ce spune Emil Boc despre asta?

Emil Boc anunță că va apăra în continuare spațiile verzi din Cluj-Napoca.

„Trebuie să mă documentez. Voi apăra în continuare spațiile verzi cu orice preț”, a spus primarul Emil Boc, potrivit Monitorul de Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parcul central spatiu verde emil boc cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 22 queries | Mysql time :0.056891 (s)