News Flash:

Parlamentar austriac, despre cazul uciderii ursului Arthur: „Ar trebui să…

16 Mai 2021
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
1

Alexander Pinter este din 2019 deputat al Verzilor chiar în landul austriac Styria (cu capitala la Graz), acolo unde locuieşte prinţul Emanuel de Liechtenstein şi unde prinţul deţine castelul Riegersburg.

Parlamentarul austriac, care la rândul său este proprietar de terenuri şi vânător în Styria, consideră că trebuie să fie un mod de a vâna cu respect şi că acest mod nu include vânătoarea pentru trofee. 

„Mă opun ferm ideii de a călători în alte ţări doar pentru plăcerea de a ucide un animal şi de a pune trofeul pe perete. Este ceva ce nu corespunde standardelor mele etice”, declară, parlamentarul Alexander Pinter.

„O sancţiune pecuniară nu este suficientă“ Legat de urşii ce creează probleme în gospodăriile din România, Alexander Pinter consideră că dacă este vreun urs al cărui comportament pune oamenii în pericol, atunci autorităţile locale „trebuie să rezolve problema”.

Referitor la cazul uciderii ursului Arthur din România, deputatul din Austria spune că nu vrea să facă acuzaţii înainte ca autorităţile să îşi spună cuvântul. „Dar cred că ar trebui să fie consecinţe drastice.

Ar trebui să i se retragă carnetul de vânător prinţului Emanuel de Liechtenstein.

Pentru mine, o sancţiune pecuniară nu este suficientă. Voi face demersuri în acest sens cu colegii mei din Parlament”, precizează Pinter. Absolvent al Universităţii din Viena (licenţiat în biologie) şi al Conservatorului Franz Schubert, Alexander Pinter răspunde ca deputat pentru landul Styria şi de domeniul forestier, având inclusiv o certificare de manager forestier.

Procurorii DNA au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în cadrul căruia verifică „modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare” care au permis organizarea partidei de vânătoare din luna martie de la Ojdula, vânătoare în cadrul căreia a fost împuşcat ursul Arthur. Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împuşcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, recunoaşte că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate.

Prinţul spune că ursul pe care l-a împuşcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor şi în felul acesta a eliminat un pericol. Prinţul care l-a împuşcat pe ursul Arthur a avut permis de vânătoare în România pentru doar cinci zile, între 12 şi 16 martie a.c.

Comisia Europeană este preocupată de modul în care a murit ursul Arthur.

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat recent că analizează acuzaţiile venite din partea unor ONG-uri, acuzaţii potrivit cărora prinţul din Austria ar fi omorât cel mai mare urs din România.

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European. Comisia Europeană a avertizat România în vara anului trecut că ţara noastră trebuie să se conformeze directivelor europene şi să prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate.

Sursa: adev.ro/qt5a3r

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 33 queries | Mysql time :0.104988 (s)