News Flash:

Parlamentul se va putea dizolva singur, conform noii Constitutii

10 Iunie 2013
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Parlamentul ar putea fi dizolvat fie cu votul a doua treimi din membrii celor doua Camere, fie daca nu a acordat votul de investitura pentru Guvern in 30 de zile de la prima solicitare, fie daca e respinsa propunerea de demitere a sefului statului, conform unor amendamente adoptate luni in Comisie.

Grupurile PSD si PNL au propus doua amendamente care au fost adoptate de membrii Comisiei de revizuire a Constitutiei prin care este reglementata dizolvarea Parlamentului.

Astfel, actualul articol 89 din Constitutie ar urma sa fie modificat si sa devina: "Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a presedintilor partidelor, aliantelor sau formatiunilor parlamentare, Presedintele Romaniei dizolva Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru investitura Guvernului, in termen de 30 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin a unei solicitari de investitura".

Un alineat nou propus si agreat de membrii Comisiei de revizuire stabileste ca "presedintele dizolva Parlamentul daca o hotarare in acest sens este adoptata cu votul a doua treimi dintre membrii fiecarei Camere".

Totodata, Comisia de revizuire a adoptat de principiu o a treia varianta dizolvare a Parlamentului, in situatia in care este respinsa propunerea de demitere a presedintelui Romaniei. Membrii Comisiei au luat insa pauza de pranz, iar dupa-amiaza urmeaza sa stabileasca si conditiile in care acest lucru va putea fi realizat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parlamentul dizolvat votul psd pnl constitutie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2510 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019269 (s)