Inainte de a stabili alte detalii ca proprietari ai un imobil sau spatiu, e bine sa intelegem ca o principala clasificare in randul acestor sisteme de alarma se face pe baza conectarii lor. Exista asadar sisteme cablate si sisteme wireless. Sa privim cateva aspecte referitoare la fiecare dintre ele:
- Sistemele de alarma wireless
Sunt mai usor de instalat, cauzand mai putin deranj. Adica nu trebuie sa ridicam covoare si sa tragem cabluri pe sub pardoseala, nici sa mutam mobia deja existenta sau sa tragem gauri in pereti. Astfel, se reduc costurile instalatiei, comparativ cu sistemele cablate. Mai mult de atat, un asemenea sistem de alarma este portabil, asa incat poate fi inlaturat, temporar (in cazul unor renovari) sau permanent (daca ne decidem sa ne schimbam sediul sau locuinta).
- Sistemele de alarma cablate
Acestea sunt considerate in general mai robuste, mai fiabile, necesitand un grad mai mic de intretinre. Un asemenea sistem de alarma e de obicei instalat de catre profesionisti, tocmai pentru a ascunde cablurile si a se configura (lucruri ce pot creste costul total).
Apoi, putem sa folosim cateva criterii pentru a ne forma o parere generala asupra costurilor ce vor urma (informatii ce vor fi utile in procesul de consultanta si achizitie):
- tipul proprietatii (casa, apartament, birou, magazin, pensiune, fabrica)
- numarul de zone monitorizate
- tastaturi suplimentare
- telecomenzi pentru armare/dezarmare
- sirena exterioara (semnal audio/luminos)
- apelarea numerelor de telefon, programabile
Pentru consultanta profesionala si o gama completa de sisteme de alarma, click aici - vei avea acces la zeci de modele, de la producatori de renume, ca Texecom, Eldes, Jablotron, Paradox sau Elmes.
© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1878 (s) | 22 queries | Mysql time :0.062326 (s)
Comentarii (0)