News Flash:

Patriarhul Kirill, mesaje de lider taliban pentru rușii mobilizați: "Dacă vă dați viața, veți fi cu Dumnezeu în Împărăția Sa"

24 Septembrie 2022
921 Vizualizari | 0 Comentarii
Patriarhul Rusiei trimite mesaje asemanatoare celor trimise de liderii talibani

La fel ca și lierii talibani care își trimit luptătorii la moarte, sub promisiunea unei vieți bogate în lumea de apoi, Patriarhul Kirill le transmite rușilor, în contextul mobilizărilor pe front, să nu se teamă de moarte, pentru că, apoi, vor "fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică".

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii ruși să nu se teamă de moarte, în contextul în care președintele Vladimir Putin a decis să mobilizeze trupe de rezervă pentru a lupta în Ucraina.

"Mergeți cu curaj pentru a vă îndeplini datoria militară. Și nu uitați că, dacă vă dați viața pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică", a spus el timpul unei slujbe la Moscova, transmite Newsweek.com.

Kirill, care susține decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina pe motive spirituale și ideologice, a făcut aceste afirmații la scurt timp după ce oficialii ruși au declarat că până la 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

Kirill a declarat în timpul predicii sale că o persoană cu "credință adevărată" nu este supusă fricii de moarte.

Potrivit acestuia, o persoană devine "invincibilă" atunci când în ea există o "dimensiune puternică asociată cu eternitatea" și încetează să se mai teamă de moarte.

"Credința îl face pe om foarte puternic, pentru că îi transferă conștiința de la viața de zi cu zi, de la grijile materiale, la grija pentru suflet, pentru eternitate. Și anume, teama de moarte îl îndepărtează pe războinic de câmpul de luptă, îi împinge pe cei slabi la trădare și chiar la răzvrătire împotriva fraților lor. Dar credința adevărată distruge frica de moarte", a spus el.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a invocat anterior ideea că ucrainenii și rușii sunt un singur popor. El i-a îndemnat pe ruși în timpul predicii sale să nu-i considere pe ucraineni drept dușmani.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0696 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026728 (s)