Patru școli din Cluj-Napoca se vor moderniza din fonduri europene. Este vorba despre Liceul Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic Ana Aslan, Școala Nicolae Iorga și Seminarul Ortodox, iar valoarea totală de investiții este de 20 de mlilioane de euro.

„Clujul are cel mai ambițios program de investiții în educație! În acest moment finanțăm din fonduri europene lucrările de modernizare și extindere pentru 4 școli din Cluj-Napoca (Liceul Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic Ana Aslan, Școala Nicolae Iorga și Seminarul Ortodox). Valoarea proiectelor este de peste 20 de milioane de euro”, a scris pe Facebook, directorul de dezvoltare a Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpeanu.

Directorul de dezvoltare a Primăriei Cluj-Napoca a mai specificat faptul că în următorii ani se vor pregăti mai multe concursuri internaționale pentru cel puțin încă 10 școli din Cluj-Napoca. Ovidiu Cîmpeanu spune că municipiul Cluj-Napoca pune pe primul loc educația.

„Pentru perioada de finanțare 2021-2027 pregătim mai multe concursuri internaționale de soluții pentru cel puțin 10 școli și licee din Cluj-Napoca. Pentru a finanța aceste proiecte noi, ne propunem să atragem fonduri europene prin Planul Național de Rederesare și Reziliență (PNRR) sau prin Programul Operațional Regional 2021-2027 (POR)”, a mai specificat Ovidiu Cîmpeanu. 

coral