Născută la data de 7 ianuarie 1916, Elena Ceaușescu a fost un personaj marcant al istoriei românești din perioada de dinainte de revoluție. De-a lungul anilor, mai multe povești au circulat prin popor despre fostul dictator Nicolae Ceaușescu și soția sa. Mai departe îți vom prezenta o serie de curiozități despre Elena Ceaușescu.

Patru curiozități despre Elena Ceaușescu

După cum spuneam mai sus, pe parcursul anilor, soția fostului lider al Partidului Comunist Român au fost foarte controversată. Se pare că aceasta era o femeie foarte strictă, dar și foarte pretențioasă. În continuare îți vom spune o serie de lucruri mai puțin știute despre Elena Ceaușescu.

Se pare că angajații Elenei Ceaușescu o considerau pe soția dictatorului un monstru la locul de muncă. Mai exact, potrivit fostului ofițer de securitate, Dumitru Burlan, Elena și-ar fi terorizat angajații. De exemplu, femeile de serviciu erau testate prin diferite moduri, pentru ca soția lui Nicolae să se asigure că sarcinile acestora erau îndeplinite în cele mai bune condiții.

Cum a devenit doctor în chimie cu 4 clase

Cu toate că ”tovarășa” a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu lucrarea ”Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, se pare că aceasta a fost scrisă de alţii savanţi. Ba chiar mai mult de atât, cunoștințele Elenei Ceaușescu despre chimie erau limitate.

”Nu avea cum să scrie ea. Avea în realitate patru clase. Restul studiilor sunt incerte. Au circulate numeroase legende despre cei care au scris doctoratul. Clar că erau profesori de chimie, savanţi. Elena Ceauşescu a primit numeroase titluri de Doctor Honoris Causa, însă ele erau conjuncturale. Era o chestie de protocol. De fiecare dată când şeful statului era invitat undeva, exista un protocol între cele două ţări şi se acordau şi aceste titluri. Foarte multă lume ştia cine este ea. Cunoştinţele ei în chimie erau limitate”, susţine jurnalista Elena Solunca, potrivit adevarul.ro.

Elena Ceaușescu nu suporta ziariștii

De asemenea, soția lui Nicolae Ceaușescu ura foarte mult ziariștii. Potrivit Elenei Solunca, la un congres de chimie, jurnaliștilor li s-a interzis să poarte bijuterii din aur. Ba chiar li s-a interzis să intre în sală, cu toate că au fost invitați. Se pare că din 1974, când Elena Ceaușescu a devenit membră a Academiei Române, instituția a intrat într-un declin, deoarece nu s-au mai primit noi membri, iar cei care erau rămas erau foarte înaintați în vârstă.

Prima iubire a Elenei Ceaușescu

Se pare că ”Lenuța” făcea senzație în rândul bărbaților chiar și înainte de a-l întâlni pe Nicolae Ceaușescu. Ba chiar mai mult de atât, prima mare iubire a tovarășei a fost un tânăr, pe care l-a cunoscut chiar în satul natal, tatăl celebrului naist român, Gheorghe Zamfir. Aceștia erau foarte tineri la acea vreme și au avut o relație de scurtă durată, după care bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Așadar, Elena a venit după el, însă acesta nu a mai vrut să audă de o posibilă relație, aşa că a rămas în Capitală și s-a implicat în mişcarea comunistă, unde ulterior l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu, potrivit historia.ro. coral