Patru femei, medici din Cluj, au primit sute de mesaje de amenințarea de la un pacient de 27 de ani, nemulțumit de serviciile medicale. Bărbatul a fost dat în judecată.

Agresorul a fost condamnat pe 10 martie la 11 luni de închisoare cu executare pentru patru fapte de hărţuire şi două de ameninţare. Victimele sunt patru femei, medici ORL din Cluj.

Bărbatul trebuie să plătească daune morale de 15.000 de lei unuia din cei patru medici, însă acesta a contestat hotărârea Judecătoriei, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel Cluj. Cauza a fost amânată pentru luna noiembrie a acestui an, scrie ziarulunirea.ro.

„Şi dacă nu mă consulţi dacă nu te bat acolo de îi vai de tine”/ „Împuşcaţi la zid cu voi”/ „Dăte în morţi mă-tu că îţi dau foc”/ „Şi un pumn îl ai până nu ieşi la pensie”/ „Dacă venim toţi acolo peste tine îi vai de tine”/ „Pentru persoana aia plăteşti cu zilele tale în tot”, sunt câteva dintre cele peste 600 de mesaje trimise de bărbat unuia dintre medici.

Sursa menționată mai scrie că a fost dispusă efectuarea unei examinări psihiatrice pentru a se stabili existenţa discernământului autorului în raport cu acuzaţiile penale formulate împotriva sa, stabilindu-se că bărbatul prezintă diagnosticul de tulburare de personalitate disocială.

Motivul pentru care s-a ajuns la amenințările cu moartea este faptul că cel acuzat a dorit să efectueze un control medical pe internet, unul dintre medici stabilind că programarea va fi făcută la policlinica spitalului, însă bărbatul nu s-a prezentat la control. Astfel, medicul nu a mai fost de acord să intermedieze realizarea unor şedinţe online ori telefonice.

coral