Tânăra născută în Cluj-Napoca şi cu domiciliul în Turda a primit sentința după ce a fost acuzată cu probe că l-a torturat și ucis pe bătrânul unde era angajată ca îngrijitoare în Italia. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost judecată și condamnată pentru jefuirea și uciderea lui Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, la Palma di Montechiaro, în vara anului 2020. Aceasta se angajase să-l îngrijească pe octagenar, iar bărbatul i-ar fi promis căsătoria şi moştenirea la un moment dat.

Clujeanca în vârstă de 28 de ani, acuzată de moartea bătrânului pe care îl îngrijea, a fost condamnată în data de 30 septembrie 2022, la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul italian după executarea pedepsei. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei, a transmis rotalianul.com.

De asemenea, Curtea a stabilit că femeia va trebui să despăgubească pe fiecare dintre părțile civile constituite, reprezentate de avocații Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, cu o plată provizorie de 20.000 de euro.

Crima brutală din 2020, care a șocat întreaga comunitate, a avut loc într-un apartament din via Pietro Attardo, pe data de 11 iulie 2020. Cadavrul pensionarului, cu mâinile și picioarele legate, a fost găsit de polițiști la câteva zile de când nu se mai știa nimic de bătrân. Cercetările, efectuate în teren de carabinierii companiei Licata și de cei din Palma di Montechiaro, s-au concentrat imediat asupra îngrijitoarei de naționalitate română.

Ancheta a avansat rapid odată cu descoperirea mașinii victimei în posesia unui fost condamnat din Canicattì care a confirmat faptul că femeia, după crimă, i-a cerut să o ajute să scape de mașină. Potrivit reconstrucției, Dana Mihaela Nicoleta Chiță, după ce a comis jaful și l-a ucis pe bărbat, ar fi părăsit locuința în dezordine, fugind cu mașina victimei.

coral