Olga Freeman, mama din Marea Britanie care anul trecut în vară își omoara fiul autist, în timpul izolării, a primit din partea unui tribunal o pedeapsă dură, dar nu cea așteptată de toată lumea.

Femeia de 40 de ani va fi internată într-un spital de psihiatrie, cu regim de detenție, cel mai probabil pentru toată viața ei. Judecătoarea a spus, potrivit Mirror, că nu a mai văzut de foarte mult timp un caz atât de trist și de disperat, iar acest lucru a impresionant-o.

Ancheta a scos la iveală că femeia suferea de depresie cu mult înainte de lockdown, iar măsurile restrictive nu au făcut nimic altceva decât să îi înrăutățească situație, având în vedere că Dylan, fiul ei suferea de autism și avea nevoie de grijă 24 din 24, iar școlile de specialititate se închiseseră.

Totul a avut loc în Acton, vestul Londrei, pe data de 16 august. Femeia l-a drogat pe copilul care avea probleme medicale cu „pastile de dormit”, apoi i-a băgat un burete în gură ca să nu țipe și l-a legat strâns cu un sutien. După tot a făcut, culmea, mama a sunat la poliție și s-a autodenunțat.

Trupul lui Dylan Freeman a fost descoperit la domiciliul familiei din Acton, vestul Londrei, pe 16 august. Mama lui, rusoaica Olga Freeman, a fost acuzată de crimă și a fost arestată până la următoarea apariție la Old Bailey.

Olga lua antidepresive, care, potrivit polițiștilor, i-au fost administrate și fiului ei care suferă de autism. În ziua când mama băiatului i-a administrat pastilele și l-a legat, l-a informat pe prietenul ei actual despre situația în care se află. Atunci, au sunat la poliție.

coral