PEDITEL și-a depășit limitele în anul 2020. Ei au oferit consultanță telefonică, gratuită unui număr de 85.000 de copii din toată țara, dar și din diaspora. În cei 7 ani de funcționare neîntreruptă a serviciului, 308.327 copii au beneficiat de ajutorul medicilor PEDITEL.

În perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2020, în contextul pandemiei, a stării de urgență, și a recomandărilor oficiale de limitare a prezentărilor în camerele de gardă exclusiv a urgențelor medicale pentru prevenirea inferctării cu Sars-Cov2, medicii PEDITEL, timp de 12 luni au asigurat asistență medicală pediatrică non stop, gratuit, pentru un număr record de copii din țară, adică 83.355,  atât din mediul rural, cât și din mediul urban, precum și din diaspora.

În cei 7 ani de funcționare neîntreruptă a serviciului, 308.327 copii au beneficiat de ajutorul medicilor PEDITEL.

Pe fondul prevenirii infectării cu noul coronavirus, dublat și de nevoia de siguranță și confort, precum și a reducerii timpului de deplasare și asteptare în camerele de gardă, în 2020,  PEDITEL a avut o creștere de 21,4% față de 2019, și de 1.217% față de 2014- primul an de funcționare.

Peste 200 de apeluri zilnice!

Tot în 2020 a crescut numărul apelurilor zilnice la 229 și media apelurilor lunare la 6.946. Doar în perioada stării de urgență s-au preluat 24.032 apeluri. Din mediul rural au venit 37% dintre apeluri, iar 63% au provenit din orase. Din total apeluri, 7%- au fost din diaspora.

Cele mai semnalate probleme de părinți au fost 26% Febra, 14% Diaree și 9% Vărsături.

„Anul 2020 a fost unul extrem de dificil si epuizant. Dar a fost și anul solidarității, al suportului și implicării fiecăruia dintre noi. La final de an, făcând bilanțul, pentru noi 2020 a fost despre a face  mai mult bine, să ajutăm necondiționat părinții, oriunde s-ar afla, non stop, gratuit, la un apel distanță. A fost despre a oferi suport medical cu calm, blândețe șă empatie, la distanță prin telemedicină, pentru a proteja și a fi protejați. 83.355 nu este  doar o cifră mare, este despre copii în nevoie, despre încredere, despre responsabilitate și despre a servi comunitatea. Suntem onorați de încrederea copleșitoare a părinților și sperăm ca 2021, când Peditel devine cel mai mare hub de telemedicină pediatrică, să oferim asistență medicală pentru 150.000 de copii. Pentru că este în puterea noastră să facem BINE” – a transmis Cristina Grigore, director PEDITEL.

Ce este Peditel?

PEDITEL este o soluție de telemedicină care oferă asistență medicală pediatrică, gratuit, în regim, non–stop, funcționează național și internațional, accesibilă de oriunde și oricând, fiind o inițiativă comunitară a „Fundației Părinți Din România”.

Peditel se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, nu pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe. Echipa Peditel este formată din 15 medici primari care foeră consultanță call center non-stop.

Serviciul PEDITEL este finanțat exclusiv din donații și sponsorizări.

Poți dona cu cardul fără comision lunar aici  https://bit.ly/38juqaW sau trimite SMS cu textul DOCTOR la 8845 și donezi lunar 2 euro. coral