Zoltan Cristoreanu și Ilieș Iosif au fost trimiși în jduecată pentru agresiune sexuală, corupere sexuală.

Procurorii au reținut următoarele acuzații: ”În luna februarie a anului 2020, profitând de incapacitatea persoanei vătămate minore,  ….. în vârstă de 11 ani, de a-şi exprima voinţa, inculpatul a săvârşit acte de natură sexuală asupra acestuia, respectiv i-a cerut minorului să se desculţe de pantofi şi de şosete după care, în timp ce îi mângâia picioarele, se atingea în zona intimă. Captarea minorului în comiterea acestui act a fost determinată şi prin faptul că suspectul i-a promis o sumă de bani minorului. Fapta a avut loc în depozitul ….. din incinta magazinului …….”.

”În vara anului 2018, profitând de incapacitatea persoanelor vătămate minore, ….. în vârstă de 10 ani şi …. în vârstă de 12 ani, de a-şi exprima voinţa, inculpatul a săvârşit acte de natură sexuală asupra acestora, respectiv le-a cerut în repetate rânduri să-l mângâie cu picioarele goale în zona și pe organele genitale prin vestimentaţie, în situaţia minorei, uneori până la ejaculare. Captarea minorilor în comiterea unor astfel de acte a fost determinată şi prin faptul că suspectul le promitea persoanelor vătămate diverse sume de bani. Actele de natură sexuală au avut loc în repetate rânduri, pe perioada de timp amintită, atât în incinta magazinului …. într-un hol de serviciu cât şi la locuinţa suspectului CZ…..”, acuză procurorii.

Cristoreanu Zoltan lucra la o firmă din Iulius Mall care se ocupa de colectarea coșurilor de cumpărături abandonate. Așa a reușit să intre în contact cu alți copii care colectau coșuri de gunoi pentru a recupera monedele de 50 de bani. Prin intermediul primei sale victime, acesta a intrat în legătură și a racolat și alți minori.

Multe agresiuni se petreceau chiar în incinta centrului comercial, fără ca cineva să suspecteze ceva.

În cursul anului 2020, Cristoreanu Zoltan l-a cunoscut pe Ilieș Iosif, iar cei doi au devenit colegi de muncă, astfel că în aceste împrejurări a debutat şi activitatea infracţională a ultimului.

”Din probele administrate s-a stabilit că în perioada februarie – mai 2020, în mod repetat, profitând de incapacitatea uneia din persoanele vătămate minore în vârstă de 11 ani de a-şi exprima voinţa, prin prisma vârstei, inculpatul Ilieș a comis acte de natură sexuală asupra acestuia, precum și acte sexuale de natură anală și orală, în timp ce se aflau în zona scărilor de serviciu din incinta unui complex comercial de pe raza mun. Cluj – Napoca, în imobilul unde locuia inculpatul, precum și în locuința tatălui inculpatului, situată într-un alt judeţ. De asemenea, în perioada februarie-mai 2020, inculpatul Ilieș a pus în repetate rânduri la dispoziția acestei persoane vătămate materiale video cu caracter pornografic. S-a mai stabilit că la data de 17 mai 2020, în timp ce se aflau la locuinţa tatălui inculpatului Ilieș, acest inculpat a exercitat acte de agresiune sexuală asupra uneia din persoanele vătămate, în vârstă de 9 ani”, mai spun procurorii, conform Foaia Transilvană

coral