Ce pensie are celebrul Florin Piersic după 65 de ani de muncă? Care este indemnizația din partea statului din care trebuie să se descurce cunoscutul actor? Fanii vedetei au fost surprinși de ce au aflat.

Ce pensie are Florin Piersic?

E unul din cei mai importanți actori ai României, are o carieră fulminantă, e recunoscut de oricine și de ani de zile continuăm să-l vedem pe scenă. Cu toate că are 85 de ani, își găsește în continuare energia și pozitivitatea cu care să aducă zâmbete pe buzele oamenilor.

Mulți s-au întrebat cum se descurcă din punct de vedere financiar la această vârstă și după anii îndelungi de activitate. Conform analizei făcute de jurnalista Loredana Ștefu, la Antena 3, artistul încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei la care se adaugă o îndemnizație lunară de la Uniunea Teatrala în valoare de 2.700 de lei, în total 4.700 de lei.

Și aici se opresc încasările pe care Florin Piersic le are! Pentru că, pandemia de coronavirus a oprit motoarele teatrului românesc. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul trăiește din pensie și indemnizație.

De exemplu, actualul director al Teatrului Național din București primește o pensie de 2.600 de lei și un salariu de peste 5.100 de lei, conform okmagazine.ro. De asemenea, în rândul plăților mari iese în evidență și celebrul Alexandru Arșinel, care e categoric în fruntea listei cu un venit de 7.000 de lei. Actorul are 4.000 de lei pensie de la stat, alături de pensia de revoluțonar care ajunge la peste 3.000 de lei.

 

coral