În ianuarie, statul român le acordă un ajutor pensionarilor, astfel încât niciunul nu va încasa mai puțin de 2.200 de lei. Acest sprijin financiar va fi acordat de către Guvern doar în prima lună din acest an și nu tuturor pensionarilor. Dimpotrivă. Unii dintre ei vor primi mai puțini bani.

Pensionarii care vor primi cu 10% mai puțin în ianuarie 2022

Românii cu pensii mari vor plăti, începând din luna ianuarie 2022, contribuția la sănătate. Este vorba despre 330.000 de români cu pensii de peste 4.000 de lei. În această lună ei vor primi pensii mai mici, pentru că vor plăti contribuția la sănătate care este de 10%.

Facem mențiunea că din totalul de 330.000 de pensionari cu pensia de peste 4000 de lei, aproximativ 200.000 sunt pensionari cu pensii speciale, care au lucrat în structurile Ministerului de Interne, La Serviciul Român de Informații, Ministerul Apărării, etc. Restul de până la 330.000 sunt pensionari din sistemul de asigurări sociale cu pensii mai mari de 4000 de lei.

Ajutor de la Guvern pentru pensionarii cu venituri mici

Pe fondul scumpirilor la gaze naturale și utilități, dar și a creșterii prețurilor la alimente, Guvernul a decis să acorde un sprijin pensionarilor cu venituri mici. Este vorba despre un ajutor financiar care se acordă doar în luna ianuarie 2022. Astfel, curând, românii își vor încasa pensiile mărite. Premierul României a anunțat că în prima lună din an, niciun bătrân nu va primi o pensie mai mică de 2.200 de lei.

Este o sumă care îi va ajuta pe pensionari să suporte valul de creșteri a prețurilor la alimente și utilități.

Ministrul Muncii a anunțat că până la data de 15 ianuarie se închide plata pensiilor pentru de către lucrătorii poștali. Este o veste bună după ce în decembrie, autoritățile anunțau că pensiile vor fi livrate cu o întârziere de două zile.

Tot în prima lună din an, statul acordă cea de-a 13-a indemnizație persoanelor cu handicap.

coral