Potrivit ministrului Economiei, Virgil Popescu, vom avea parte de pensii majorate cu 46%, iar alocațiile pentru copii vor fi dublate. Însă nu vă bucurați încă deoarece toate acestea se vor produce etapizat până cel târziu în 2024.

Aflat în plină campanie electorală, ministrul Virgil Popescu a precizat că taxa unică nu va fi desființată, fiind un concept liberal. Totodată, ministrul Economiei a mai spus că alocațiile copiilor se vor dubla în cele din urmă, dar asta se va întâmpla etapizat până în anul 2022. De asemenea, și pensiile vor crește, însă majorarea se va produce în decurs de patru ani.

Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal și va rămâne taxa unică. Nu veți vedea în Codul Fiscal și ați văzut angajamentul ministrului Finanțelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru și ne vom ține de cuvânt”, a menționat ministrul Economiei.

Promisiuni de pensii majorate, iar alocațiile vor fi dublate

Totodată, ministru Economiei, Virgil Popescu, a declarat că alocațiile copiilor vor fi dublate în cele din urmă însă acest lucru se va întâmpla până în 2022.

Până în 2022 vom dubla alocația copiilor și trebuie să se știe, PNL este singurul partid care a mărit alocațiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău, a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziției PSD, și s-au dublat alocațiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocațiile copiilor și le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat și ca să faci o cheltuiala, trebuie să ai un corespondent și din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuți, trebuie să te gândești să te împrumuți astfel încât să nu deraiezi de pe sine și să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a declarat Popescu.

În ceea ce privește pensiile, acestea vor fi majorate cu 46 la sută, până în 2024, a mai subliniat Virgil Popescu.

Pensiile le-am mărit cu 14 la sută în acest an. E adevărat, iar am fost acuzați de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toți credeam acest lucru și îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri și nu a mai fost posibil. Dar, așa cum am promis, în 2024 pensiile vor crește cu 46 la sută”, a declarat mai ministrul Economiei.

Crește și salariul minim de la 1 ianuarie 2021

De asemenea, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunţat că salariul minim pe economie va creşte începând cu 1 ianuarie 2021. Cu toate acestea, ministrul nu a dat date concrete cu privire la cuantumul majorării, precizând că economia ţării va avea un rol major în această creştere.

Însă, Florin Cîțu a anunţat că economia României merge în direcţia bună şi nu a adus în discuţie o posibilă criză economică. Guvernul mizează pe o scădere de 4 procente a economiei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă, este aşteptată o creştere şi o revenire a economiei anul viitor.

În acest context, ministrul Finanţelor a spus că de la 1 ianuarie, anul viitor, peste 1 milion de romani plătiţi în acest moment cu salariul minim pe economie vor avea parte de o creştere. Salariul minim pe economie este acum de 1.346 de lei net.

În altă ordine de idei rămâne de văzut cât adevăr este în promisiunea de pensii majorate, dar și cu privire la anunțul că alocațiile vor fi dublate. coral