News Flash:

Pentru inundațiile din județul Alba au fost trimise echipaje MAI din judeţele Cluj, Braşov, Hunedoara, Mureş şi Sibiu

3 Iunie 2019
1438 Vizualizari | 0 Comentarii
Inundatii in judetul Alba

Manevre de forţe şi mijloace din judeţele Cluj, Braşov, Hunedoara, Mureş şi Sibiu au fost direcționate către zonele afectate din Alba: șapte autospeciale de pompieri de mare capacitate, trei autospeciale SMURD, patru microbuze şi 87 de pompieri.

Misiunile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în sprijinul populaţiei afectate de fenomenele meteorologice şi hidrologice au continuat sâmbătă noaptea. 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au acţionat pentru evacuarea populaţiei din zone care prezentau risc de inundaţii, salvarea celor aflaţi în pericol şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice.

Au fost înregistrate efecte la nivelul a 76 de localităţi din 25 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Au fost afectate, de la începutul fenomenelor meteo periculoase, 650 de case, 348 de curţi, 27 de beciuri sau subsoluri, nouă apartamente, patru clădiri aparţinând unor instituţii publice şi două clădiri aparţinând unor agenţi economici, șapte poduri/podeţe, 11 stâlpi de electricitate şi 55 de autovehicule. 

35 de persoane au fost salvate şi 173 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor în cinci judeţe. În prezent, sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice în patru zone ale țării.

La nivelul MAI s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale la nivel IV - alertă roşie la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba şi păstrarea alertei la nivel III - portocalie pentru ISU Prahova, respectiv nivelul II - albastră la trei subunităţi de la ISU Argeş.

O situaţie deosebită s-a înregistrat la nivelul judeţului Alba, unde din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute într-un interval scurt de timp s-au format scurgeri de pe versanţi, fiind grav afectate patru localităţi (Pianu, Săliştea, Răchita şi Sebeşel). Forţele MAI au intervenit pentru salvarea a 31 de persoane, iar alte 110 s-au autoevacuat temporar.

În Prahova continuă căutările minorului dispărut după ce a fost surprins de viitură împreună cu mama şi cei trei fraţi ai săi. Femeia a fost salvată iar ceilalţi trei minori au fost găsiţi decedaţi. Traficul rutier este blocat pe drumul naţional 73D, în judeţul Argeş şi pe două drumuri judeţene (687D din Hunedoara şi 704A din Alba). Blocajele de trafic sunt cauzate de alunecări de teren, respectiv de acumulări de aluviuni.

Rămâne în vigoare informarea emisă de meteorologi privind instabilitate atmosferică manifestată prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină, valabilă pentru întreg teritoriul naţional până în 4 iunie, ora 10:00, însă nu mai sunt emise avertizări de tip cod galben sau cod portocaliu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

1_3_186501_1559465461_08222
inundatii echipaje mai judetul alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0861 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033982 (s)