News Flash:

Percheziții la mafia păcănelelor: Descinderi au avut loc la mai mulți interlopi din Cluj

23 Noiembrie 2022
6112 Vizualizari | 0 Comentarii
Perchzitii la Cluj

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în cursul acestei dimineți, la persoane implicate în afacerile de protecție a sălilor de jocuri de noroc. Perchezițiile au loc la nivel național în dosar fiind vizate grupările care asigurau protecție la mai multe săli de jocuri de noroc. Potrivit surselor BZC, la Cluj vizate au fost mai multe persoane, bpnuite că oferă protecție pentru sălile respective și nu lasă concurența să intre pe piață.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineața, la 123 de adrese pentru a ridica membrii acestei grupări. 

De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

„Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

perchzitii mafia pacanelelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 33 queries | Mysql time :0.055434 (s)