Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Gilău, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un accident rutier în Florești, după care a încercat să fugă. Angajații unui service auto din zonă l-au oprit pe bărbat până la sosirea echipajelor de poliție. O femeie s-a salvat în ultimul moment din calea autoturismului scăpat de sub control.

Accidentul rutier s-a produs pe strada Cetății din Florești, în jurul orei 11:30. Un reporter al publicației noastre, aflat în zonă, a fost martor la accident. Imediat după producerea acestuia, șoferul a încercat să fugă. A fost oprit la timp de martori și reținut până la sosirea echipajelor de poliție.

O femeie care aștepta să treacă strada regulamentar s-a salvat în ultimul moment din calea autovehiculului. Aceasta a mărturisit ulterior accidentului că și-a văzut moartea cu ochii. Mașina a trecut peste trotuar și s-a oprit într-un gard.

Alcoolemia bărbatului pe etilotest era, la momentul testării, de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit polițiștilor, valoarea alcoolemiei din aerul expirat este dublă sau mai mare de atât în sânge.

Bărbatul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe pentru recoltare de probe biologice de sânge.

 

Sursa