Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 18 martie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj Napoca au efectuat 11 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Cluj, Arad, Satu Mare şi Baia Mare.

Activitatea a fost derulată în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2020 şi până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat şi găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat la practicarea prostituţiei.

Una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanţelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât şi de persoanele care ar fi practicat prostituţia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 memory stik-uri, 2 plicuri cu substanţă albă, 32 de plicuri cu urme de substanţă albă, 2 bucăţi de substanţă solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei şi mai multe înscrisuri.

Faţă de 2 bărbaţi, de 25, respectiv 39 de ani şi o femeie, de 24 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Acţiunea a fost organizată cu sprijinul S.C.C.O. Sălaj, S.C.C.O. Maramureş, S.C.C.O. Satu Mare, S.C.C.O Arad, Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi I.J.J. Satu Mare.

coral