Radu Cora, un tânăr din Cluj, care a circulat cu trenul de la Pașcani la Cluj-Napoca a ajuns la destinație cu o întârziere de patru ore. Tânărul a făcut publică povestea de pe rețelele de socializare, revoltat fiind de nepăsarea CFR față de călători.

„CFR…pentru ca si atunci cand intarzierile nu sunt din vina lor, tot gasesc ei un mod de a-si bate joc de calatori.

Tren Iasi – Timisoara, pentru noi Pascani – Cluj-Napoca. O buna parte din drum, totul bine si frumos.

Ajungem la Lunca Ilvei…si stam. Si stam ceva mai mult. Aflam "pe surse" ca au cazut niste copaci in urma furtunii si au blocat linia ferata, nasol, se mai intampla. Zic "pe surse", pentru ca un calator a auzit discutii pe afara si a dat vestea mai departe. Din partea CFR, evident, nu ne-a anuntat nimeni nimic. Cu 78 de minute intarziere, am reusit sa pornim.

Ajungem la Beclean pe Somes si iar stam. Stam mult. Zvonurile spun ca s-a ars ceva la locomotiva si asteptam alta care vine in 2 ore. Din partea CFR, din nou, nicio informatie. De data asta plecam cu o intarziere cumulata de 230 de minute (deci 152 de minute pentru a doua sedere). Yay. Fun fact, in timpul sederii noastre a mai fost anuntata intarzierea unui tren care trebuia sa treaca pe acolo…cam 80 de minute. Not great, not terrible.

Reusesc sa opresc un angajat CFR in uniforma de controlor si sa il intreb ce a cauzat intarzierile astea, pentru ca doream si varianta oficiala. Mi se raspunde cu un stupefiant "nu stiu, nu-s din trenul asta", in timp ce se cara. Probabil era asteptat la Vox Populi cu intrebari mai dificile de genul "pe ce planeta suntem?"

Reusesc sa opresc un al doilea angajat CFR in uniforma de controlor. Spre norocul meu, acesta "era de aici". Yay. Acesta imi confirma zvonurile primei intarzieri si partial zvonurile celei de-a doua. Se pare ca locomotiva a agatat niste crengi si asta a dus la defectiune, insa prima data au incercat "sa o dreaga" si abia cand au vazut ca nu merge au cerut locomotiva noua. Intrebat de ce nu ni s-a spus macar motivul pentru care stam, angajatul CFR mi-a raspuns ca "le-am mai zis la cei care au mai iesit afara" si ca "nici noi nu stiam exact, stiam doar ca stam, nu stim cat, dar stam". O adevarata revelatie de geniu ultima fraza. De apreciat macar ca acest angajat CFR macar a stat de vorba si chiar a mentionat un "cu scuzele de rigoare", spre deosebire de primul.

E 3:53, o sa ajungem inapoi in Cluj cu aproape 4 ore intarziere. Dar acest tren merge la Timisoara, iar pana acolo se mai pot intampla multe. Deja am pierdut numaratoarea cazurilor de genul, sau chiar mai grave, doar din ultima saptamana.

Dar hei…avem crestere economica! Romania to the moon!”, a povestit Radu Cora.

coral