News Flash:

Personalitățile clujene povestesc despre prima zi de școală. Care sunt cele mai dragi amintiri?

13 Septembrie 2020
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala

Luni începe școala în condiții speciale, în condiții de pandemie, cu măști pe față și reguli de distanțare socială. Cei care acum merg pentru prima dată la școală poate doar asta își vor aminti sau poate vor reuși, totuși, să creeze amintiri memorabile. 

În Cluj există oameni importanți, pe care îi cunoaște aproape toată lumea. Acești clujeni însă au fost și ei cândva elevi și au împărtățit experiențele lor din prima zi de școală.

Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a mărturisit că nu îi plăcea în mod deosebit festivitatea de deschidere a anului școlar.

„Mergeam la şcoală, stăteam în careu, apoi intram în clasă şi abia aşteptam să se termine. Mă enerva că se vorbea prea mult despre lucruri care nu ne interesau", a precizat Giurgiu.

Flavius Buzilă, solistul trupei Hara a asociază prima zi de școală cu mărul roșu. 

„Asociez prima zi de şcoală cu gustul mărului roşu pe care mama mi-l dăsea de fiecare dată. Când muşc dintr-un asemenea măr îmi vine în minte şi acum acele momente”, a mărturisit cântărețul.

Emil Boc avea uniformă nouă la fiecare început de an şcolar

„La ţară, părinţii întotdeauna îmi cumpărau uniformă nouă la început de şcoală şi mergeam cu clasa la film istoric”, a dezvăluit primarul.

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, își amintește cu drag de școala pe care a urmat-o la țară.

„Cred că a fost cea mai emoționantă zi din anii de școală. Din această prima zi în care mama m-a dus la școală îmi aduc aminte că eram plină de emoții, temătoare despre ceea ce va urma, dar și curioasă. Am urmat școala la Bucea, comuna Negreni acum și am avut un învățător foarte bun. Se purta uniformă la acea vreme. Îmi amintesc și acum cu câtă mândrie o purtam în fiecare zi și aveam griă de ea”, a mărturisit politicianul.

Sociologul Vasile Sebastian Dâncu nu își amintește prima zi de școală, însă și-o amintește clar pe cea de-a doua.

„Nu îmi amintesc prima zi de școală. Îmi amintesc, însă, a doua zi de școală. Am avut prima oară un sentiment puternic de rătăcore. Nu am mai găsit clasa și nu am reușit să ajung la oră. Mi-a fost o rușine care mă marchează și acum”, a spus Dâncu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

scoala prima zi personalitati flavius buzila aurelia cristea emil boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 22 queries | Mysql time :0.051510 (s)