Clujenii continuă să se vaccineze în număr mare în cadrul centrului drive thru amenajat în parcarea Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. În ultimele două zile ale săptămânii, peste 1.100 de persoane au fost vaccinate la Cluj, doar la centrul drive thru.

Conform datelor puse la dispoziție de autoritățile locale, sâmbătă s-a vaccinat la centrul drive thru un număr de 574 de persoane, iar duminică – 606. Astfel, aproape 1.200 de clujeni au fost imunizați în cadrul centrului amenajat la Sala Sporturilor.

Imunizarea la centrul drive thru amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a început la finalul lunii trecute, centrul fiind și primul de acest fel care a fost realizat în județul Cluj, dar și printre puținele din țară. Avantajul vaccinării prin metoda drive thru este că cei imunizați nu au nevoie de programare prealabilă, iar tipul de ser utilizat este Pfizer. Oamenii sunt vaccinați fără a fi nevoie să coboare din mașini și având de prezentat doar buletinul.

1.000 de persoane vaccinate zilnic

Clujenii s-au înghesuit la vaccinare în cadrul centrului drive thru încă din prima zi în care acesta a devenit funcțional, fiind formată o coadă kilometrică care se întindea inclusiv peste podul Garibaldi din Grigorescu, la rând așteptând zeci de persoane, încă dinainte de ora anunțată pentru începerea vaccinării.

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, declara încă din prima zi de la deschiderea centrului, că s-ar putea ajunge la o medie de peste 5.000 de persoane vaccinate zilnic la Cluj, odată cu deschiderea centrului drive thru.

 

„Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2-3-4 persoane, depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă. Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat prefectul la finalul lunii aprilie.

coral