Peste 160 dintre cei mai inteligenţi oameni ai lumii sărbătoresc revelionul la Cluj, în cadrul evenimentului Silvensa 2022.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de organizatori, Mensa România organizează Silvensa 2022, evenimentul de revelion oficial al Mensa la nivel european. După Marsilia, anul acesta Silvensa are loc la Cluj între 28 decembrie 2022 şi 1 ianuarie 2023 şi va găzdui peste 160 de persoane din peste 20 de ţări, potrivit Agerpres. 

„Mensa România este filiala locală a Mensa Internaţional, cea mai mare organizaţie din lume dedicată identificării şi punerii în contact a persoanelor cu un nivel ridicat al IQ-ului. Participanţii vor avea parte de patru zile de activităţi variate care le vor permite să se cunoască mai bine, să socializeze, şi să descopere cultura şi tradiţia locală. Printre aceste activităţi se numără tururi ghidate ale oraşului, vizite la muzee, dar şi la escape rooms, competiţii de şah şi alte jocuri de societate, workshop-uri de improvizaţie şi, desigur, petrecerea de revelion", precizează sursa citată.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă.

În momentul de faţă, Mensa Internaţional are peste 133.000 de membri în 100 de ţări de pe glob.

Mensa România a fost fondată în anul 1991, iar la ora actuală numără peste 600 de membri din toate domeniile şi categoriile sociale. Accesul în organizaţie se realizează pe baza unui test de inteligenţă care le permite participanţilor să afle dacă sunt printre primii 2% dintre cei mai inteligenţi oameni de pe planetă.

Misiunea organizaţiei este de a-i identifica pe aceştia şi de a crea o punte de legătură între ei, se arată în comunicatul amintit.

„Silvensa este un eveniment care ne arată perfect ce reprezintă Mensa – o comunitate diversă, plină de oameni curioşi, în permanentă căutare de noi experienţe şi de a învăţa unii de la ceilalţi. Este o onoare pentru noi să organizăm primul eveniment Mensa de anvergură din România şi cred că este o ocazie excelentă pentru mensani din toată Europa să descopere ospitalitatea şi spiritul româneşti," a declarat preşedintele Mensa România, Andy Jugănaru, citat în comunicat. 

coral