Peste 1.700 de absolvenți de liceu şi peste 680 de absolvenţi de facultate și-au depus dosarele în primele două zile ale celei de-a doua sesiuni de admitere organizate de Universitatea Babeş-Bolyai pentru anul universitar 2019-2020, cifrele fiind mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a admiterii de toamnă a anului trecut .

Cele mai căutate facultăți au fost, în primele două zile de înscriere, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 209 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 177 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, respectiv Facultatea de Geografie, care a avut, în primele două zile de înscriere, 140 de candidaţi.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 193 de dosare depuse în primele două zile de înscriere, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 138 de dosare şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – 56 de candidaţi.

La nivel master au fost depuse, în primele două zile de înscriere, peste 680 de dosare, cele mai căutate specializări fiind cele oferite de Facultatea De Drept – unde s-au înscris 178 de candidați, respectiv Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor și Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, fiecare cu câte 120 de candidați.

Absolvenţii de liceu pot opta, în această sesiune de admitere, pentru unul dintre cele 480 de locuri bugetate şi 5572 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 1344 de locuri cu taxă la forma de învăţământ la distanţă. Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie 104 de locuri bugetate, iar candidaţii de etnie romă vor putea ocupa cele 39 de locuri special alocate.

Candidaţii la master pot alege unul dintre cele 561 de locuri bugetate, 20 de locuri alocate de la buget pentru candidaţii de etnie romă, respectiv 1 loc bugetat pentru etnicii români din afara graniţelor ţării.

Candidații au la dispoziție 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 217 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă). 

Universitatea Babeş-Bolyai a oferit, pentru anul universitar 2019-2020, un număr total de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă. 

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, un număr total de 3.375 de locuri la buget şi 6.106 de locuri la taxă. 

Sesiunea de toamnă a Admiterii la Universitatea Babeș-Bolyai a început în data de 11 septembrie 2019, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro

  coral