Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că au fost vaccinați peste 2.500 de clujeni în cadrul centrului drive thru, deschis luni la Sala Sporturilor. Se preconizează că numărul zilnic al celor imunizați ar putea ajunge la 1.000.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că până în acest moment, peste 2.500 de clujeni s-au vaccinat în cadrul centrului drive thru amenajat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Cozile nu mai sunt la fel de lungi ca în primele zile de la deschiderea centrului.

„Ieri s-au vaccinat 772 de persoane, la fel ca și miercuri. 2.562 de persoane s-au imunizat cumulat, de la deschiderea centrului drive thru. Mie nu mi se pare deloc puțin în patru zile”, a declarat vineri, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, într-o intervenție telefonică la un post local.

Primul centru drive thru din Cluj a fost amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian”, pe strada Splaiul Independenței nr. 6 din Cluj-Napoca.

Startul la vaccinarea în cadrul centrului drive thru s-a dat luni, 26 aprilie, la ora 13.00. Clujenii s-au înghesuit la coada spre parcarea Sălii Sporturilor încă dinainte de ora deschiderii.

„Dacă vom avea un real succes, cu siguranță vom solicita deschiderea unui nou centru drive-thru. (…) Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2-3-4 persoane, depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă. Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat Prefectul Tasnadi Szilard, la deschiderea centrului drive thru.

coral