Un număr de aproximativ 2.000 de participanți,  membri și simpatizanți ai minorităților sexuale LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer), printre care mulți străini, au particpat sâmbătă la un marș pe străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca. Aceștia au scris și un mesaj adresat primarului Emil Boc pe care, la anul, în vor alături de ei.

Aceștia s-au adunat de la ora 15,30 în Piața Unirii având steaguri în culorile curcubeului și afișe cu mesaje precum ”Legea noastră nu protejează copiii”, ”Drepturile omului sunt ale tuturor, nu doar ale creștinilor ortodocși”, ”Violența are multe nuanțe”, arata cluj24.ro

Ei scandează ”Suntem aici”, ”Solidaritate, nu asimilare”, ”Iubire”, ”Iubire între oameni”.

Participanții au scris și un mesaj pentru primarul Emil Boc, precizând că anul viitor îl așteaptă alături de ei.

La ora 16,30, au pornit în marșul Cluj Pride 2022 pe traseul Piața Unirii, Str. Regele Ferdinand, Str. George Barițiu, Str. Emil Isac, Primăria Cluj, Str. Petru Maior, Casa de Cultură a Studenților, str. Napoca, Piața Unirii.

Marșul este însoțit de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca.

La finalul marșului, în Piața Unirii cei prezenți au cântat și au dansat dar au și ținut discursuri.

Ei au spus că îi iubesc pe toți cei care au venit la marș, în special pe cei care nu sunt din comunitatea LGBTQ+ și au venit să îi susțină.

”Noi avem educație sexuală la animale și nu avem la oameni”, a spus o studentă de la Medicină Veterinară de la USAMV.

Marșul Pride e despre egalitatea privind drepturile, despre solidaritate și despre a fi vocea celor mai vulnerabili

Săptămâna Cluj Pride, a comunității LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer), se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 6 – 12 iunie.

  coral