Cum Viena continuă să nu facă niciun pas înapoi în privința refuzului intrării României în Schengen, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, își îndeamnă conaționalii să nu mai meargă la schi în Kitzbuhel și celelalte stațiunii din Austria.

În context, Cadariu arată că există și alte țări europene care oferă condiții excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Daniel Cadariu arată câți turiști români merg în Austria

Într-o intervenție la Digi24, Daniel Cadariu a declarat că, anual, 370.000 de turiști români iau drumul Austriei, iar principala țintă o reprezintă pârtiile de schi de acolo. Pe de altă parte, ministrul PNL compară această cifră cu numărul austriecilor care ne vizitează țara, iar raportul este clar în defavoarea României.

„Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu depășește bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria”, a declarat Daniel Cadariu, conform gandul.info

„Este clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania” – Daniel Cadariu

În ceea ce privește atitudinea cancelarului de la Viena, care se opune primirii României în Spațiul Schengen, ministrul Turismului a calificat poziția lui Karl Nehammer ca fii „de neînțeles”.

„Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a transmis Daniel Cadariu.

coral