News Flash:

Peste 300 de milioane de euro bani europeni pentru Spitalului Regional de la Cluj. Cum va arăta proiectul. FOTO

11 Noiembrie 2021
403 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Regional de la Cluj

În cursul zilei de joi, 11 noiembrie, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj.  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un mare pas înainte pe care îl facem în direcția edificării la Cluj a acestui obiectiv de importanță strategică pentru regiunea de nord-vest și pentru întreaga țară. Având asigurate atât terenul necesar cât și finanțarea, iar procedurile de proiectare fiind în curs, suntem încrezători că obiectivul medical va fi finalizat în termenul stabilit.”  

Unitatea sanitară cu șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.            

 Estimarea este că proiectul, în valoare de peste 500 milioane euro, va fi realizat într-o perioadă de șapte ani iar implementarea acestuia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.   

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_11_11_at_13.47_.52_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1040 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027901 (s)