News Flash:

Peste 400 de tone de material antiderapant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene din Cluj

20 Decembrie 2021
338 Vizualizari | 0 Comentarii
Material antiderapant folosit pe drumurile din judetul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 20 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă înregistrate mai ales în zona de munte, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 19 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 23 de drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de duminică s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 140 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041400 (s)