Investiția de 45 de milioane de euro din Parcul Industrial Câmpia Turzii, din judeţul Cluj, a suedezilor de la WIP Industries, este aproape finalizată. 

Investiția suedezilor de la WIP Industries, de la Câmpia Turzii, avansează în ritm alert, iar noua fabrică de componente pentru mobilier, ar putea începe producția de la finele acestui an. Investiția se ridică la 45 de milioane de euro și sunt disponibile circa 200 de locuri de muncă.

Inaugurată în luna martie a acestui an, investiția partenerilor de la WIP Industries, societate cu capital 100% suedez, avansează în ritm alert. Cea mai mare hală de producție care va funcționa în Parcul Industrial Câmpia Turzii a fost construită în proporție de 50%, urmând ca, din luna septembrie, să se facă angajări.

200 de oameni vor lucra, în prima fază, la WIP Industries, în centrul de producție vor fi realizate componente pentru mobilier, în cadrul unui contract fem, multianual, pe care societatea îl are cu IKEA.

Reindustrializarea Municipiului Câmpia Turzii este un proces continuu, care se va extinde dincolo de limitele Parcului Industrial Câmpia Turzii, scrie turdanews.net. 

În mai puțin de 4 ani, s-a reușit popularea completă a Parcului Industrial, atragerea de noi investitori în platforma ISCT, precum și în Zona Industrială Reif. Primarul Dorin Lojigan spune că e de remarcat şi creșterea, exponențială, a gradului de bunăstare a cetățenilor noștri şi faptul că în zonă şomajul a ajuns de la 8% la sub 1%.

coral