Popularitatea pestelui Pangasius a crescut datorita pretului sau foarte mic. Se vinde mai ales ca fileuri fara oase si are o aroma si textura neutra.Multi oameni il compara cu codul, insa din cauza poluarii raului Mekong, pestele Pangasius are un nivel ridicat de otravuri si
bacterii, iar poluarea pestelui provine de la substantele chimice si deseurile industriale ale fabricilor din apropierea raului.
De fapt, pestele reprezinta un "experiment" genetic creat pentru a curata raul Mekong de diferitele otravuri si
microorganisme.
Pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, pestii sunt injectati deseori cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece s-a constatat ca astfel cresc mai repede si carnea lor devine mai "pufoasa".
Ei sunt hraniti cu ramasite de pesti morti, uscati si macinati sub forma unei faini, datorita careia ei cresc de patru ori mai rapid decat in natura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (1)