Tăierea copacilor din pădurea Hoia-Baciu a devenit una dintre probleme importante pentru tot mai mulți clujeni.

Pe internet a reapărut în ultimele zile o petiție online care îi îndeamnă pe clujeni să semneze împotriva tăierilor abuzive ale copacilor din pădurea Hoia-Baciu.

Se taie în Pădurea Hoia iar primarul Emil Boc ignoră problema. Dar sunt mai multe tăieri legale decât ilegale, de pe proprietăți private. Toamna-iarna vor fi presiuni și mai mari de tăiere pentru lemn de foc.

Soluție există: înțelegere pentru a crea o pădure-parc între Primăria Cluj, Consiliul Județean, Direcția Silvică, proprietari privați și ecologiști.

Miza e mare: să conservăm unul din plămânii verzi ai orașului, să ne dea un aer cât mai bun.

Primarul Emil Boc a promis că discută cu proprietarii privați, că face pădure-parc, dar ne-a păcălit. În ciuda insistențelor noastre la întâlnirile directe, prin telefon sau prin media și în ciuda faptului că avem petiția cu cele mai multe semnături a orașului, ne-a aburit în continuu. Mai nou, spune că legea nu îi permite să facă nimic.

Dar atunci de ce să minți că discuți cu proprietarii privați sau că faci pădure-parc fără tăieri?”, este textul petiției.

Până în prezent au fost strânse peste 9.000 de semnături pentru salvarea pădurii. Toți cei care vor să se alăture o pot face accesând ACEST LINK.

coral