Petre Roman, despre Serviciile Secrete. Fostul Premier al României a fost prezent la emisiunea lui Denise Rifai și răspuns celor 40 de întrebări, legate de viața sa profesională, dar și de cea personală. Fostul politician a avut o carieră politică îndelungată, ocupând mai multe demnități în statul român.

Petre Roman, despre colaborarea cu Serviciile Secrete. Primul Premier al României postdecembriste a răspuns unei întrebări care a stat pe buzele tuturor.

„Evident că nu! Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri care mi s-au întâmplat, rele, în cariera mea politică, probabil că nu s-ar mai fi întâmplat. A fost ciocnirea dintre convingerile mele și ceea ce reprezentau ei.

Petre Roman, despre colaborarea cu Serviciile Secrete

Am fost sef de promoție în 1969 la Facultatea de Energetică. În 1969 cel care a fost Ministrul Învățământului, o mare personalitate a României, Mircea Malița, a avut ideea de a înființa burse pentru cei mai merituosi români, în specialitățile în care România nu avea specialiști.

Am dat un concurs la care am fost îndemnat de profesorul meu Mitu Dumitrescu, dar și de profesorul Dorin Pavel. Am obținut prin concurs aceasta bursă a statului român și așa am ajuns la Toulouse.

Între cei care am fost fie la studii, fie la doctorat, eu am fost la doctorat, au fost aproximativ 200 de români. În felul acesta am făcut doctoratul. După un an petrecut la Toulouse, am obținut o diplomă, am putut să dau un alt concurs în Franța și așa am putut să fiu cadru didactic, profesor întâi la o Universitate, după la două, la trei.„, a mărturisit Petre Roman la Kanal D.

coral