Un grup de IT-işti a lansat pe piață o nouă aplicație care ajută clujenii să comunice rapid și ușor cu farmaciile din Cluj-Napoca și împrejurimi. Aplicația PharmaFind le permite utilizatorilor să găsească produsele farmaceutice dorite evitând deplasările la mai multe farmacii.

 

Aplicația este gratuită pentru utilizatori și este disponibilă atât pentru iOS cât și pentru Android. Viziunea PharmaFind este de a ajuta farmaciile și pacienții să comunice rapid și eficient prin folosirea tehnologiei, evitând riscul unui sistem de comunicare ineficient și al deplasărilor inutile. Cu PharmaFind pacienții pot afla informații despre disponibilitatea medicamentelor în oricare din farmaciile partenere.

 

Cum funcționează? 

 

Descarci aplicația din Google Play sau Apple Store, îți creezi rapid un cont și ai imediat la dispoziție o hartă cu farmaciile din Cluj-Napoca și împrejurimi.

 

Printr-un click pe numele farmaciei care te interesează poți vedea informații despre aceasta, cum ar fi adresa, orarul de funcționare, sau poți comunica direct cu un farmacist, care te poate ajuta să verifici disponibilitatea unui produs sau îți poate oferi recomandări și informații despre produsele dorite de oriunde te-ai afla.

 

De ce a fost nevoie de o astfel de aplicație?

 

E atât de neplăcut să cutreieri orașul căutând medicamentul necesar atunci când ești bolnav sau când ai acasă un părinte sau un copil bolnav. Cosmin Andrei, unul din fondatorii PharmaFind spune:

 

“Ideea PharmaFind a venit dintr-o nevoie. Fiind proaspăt părinte și găsindu-mă în situația în care aveam de procurat o rețetă, într-un timp scurt, mi s-a întâmplat să iau cateva farmacii la rând pentru a găsi toată lista. M-am gândit cât de simplu ar putea fi dacă în locul timpului petrecut, grăbit, de la o farmacie la alta, aș putea să întreb printr-un mesaj, farmaciile din apropiere și să merg direct la farmacia cea mai apropiată.

 

Pentru a ajunge la ziua de azi, a fost nevoie, desigur, de o echipă minunată cu aceeași viziune, cu dorința de a crea ceva util comunității în care trăim, din puținul timp liber al fiecăruia”.

 

Ce spun utilizatorii PharmaFind: “Eu o folosesc și mi se pare foarte utilă, ca să nu te mai deplasezi până la farmacie şi să ai toate informațiile online.” (Crina Moldovan, utilizator PharmaFind)

 

Ce spun farmaciștii: "Aplicația e foarte ușor de folosit și chiar face diferența la interacțiunea cu pacienții. Ne ajută la evitarea situațiilor când avem atât pacienți care așteaptă să fie serviți în farmacie, cât şi pacienți care așteaptă să le fie preluat apelul telefonic. Acum putem răspunde mesajelor în afara perioadelor aglomerate. Încurajez atât farmaciile cât și pacienții să încerce aplicața." (Ioana Balint, Coordonator farmacii, Elmafarm)

 

Pentru următoarele luni, fondatorii aplicației își propun să extindă lista de farmacii partenere și a zonei deservite de aplicație, pentru a veni cât mai bine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor. PharmaFind își propune să facă legătura între vizita la medic și cea la farmacie, scurtând timpul necesar pentru a procura produsele farmaceutice. coral