Un alt tablou marca Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, a fost vândut, la casa de licitații Christie’s din Hong Kong, cu circa 7 milioane de euro, scrie profit.ro.

Intitulată The Collector I, lucrarea face parte dintr-o serie care s-a bucurat de un succes deosebit și devine a doua cea mai bine vândută operă a românului.

Adrian Ghenie a absolvit în 2001 Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, dar ulterior s-a stabilit în Germania, la Berlin, unde, după o perioadă mai grea, a început să cunoască faimă internațională. Atât la Berlin, cât și la Cluj, artistul a contribuit la dezvoltarea galeriei Plan B, care expune lucrările noii generații de artiști români.

Recent, Adrian Ghenie a vândut recent două lucrări tot la Sotheby’s Hong Kong pentru suma totală de 6,20 de milioane de euro. Este vorba despre lucrările “Self-Portrait in 1945” şi “The Trip”.

“Self-Portrait in 1945” este un ulei pe pânză semnat şi datat 2015 şi provine din Nicodim Gallery, Los Angeles. Lucrarea a fost cumpărată în final cu 1,15 milioane de euro.

“The Trip”, tot ulei pe pânză, este semnat şi datat 2016 şi privine dintr-o colecţie privată. Pânza a fost adjudecată la 5,14 milioane de euro, informează stiripesurse.ro.

coral