O pictură care valorează peste 850.000 de euro a fost distrusă de un "agent de pază plictisit", care a desenat două perechi de ochi pe figurile fără faţă din opera expusă într-o galerie de artă din Rusia.

În prima lui zi de muncă, agentul de pază a desenat cu creionul două perechi de ochi pe tabloul "Three Figures" al artistei Anna Leporskaya (1932-1934), expus într-o galerie de artă exhibiţionistă la Centrul Yelţîn din Ekaterinburg, în vestul Rusiei.

Doi vizitatori ai galeriei au identificat detaliile suplimentare pe două dintre cele trei figuri prezente în tabloul din anii '30, conform Art Newspaper.

Pictura, care era împrumutată de Galeria de stat Tretyakov din Moscova, a fost stricată de un agent de pază care ar fi spus că se plictisea în prima lui zi de muncă. Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a fost concediat între timp.

Lucrarea a fost trimisă la galeria din Moscova, unde a fost inspectată de un restaurator. 

Poliţia a deschis o investigaţie pentru vandalism, care se pedepseşte cu amendă de aproape 500 de euro şi muncă în folosul comunităţii pentru un an.

Pictura va fi reparată fără să fie deteriorată, iar costurile, pe care angajatorul paznicului s-ar fi angajat să le suporte, se ridică la 3.000 de euro.

Nu se ştie cu exactitate cât valorează pictura, însă aceasta a fost asigurată pentru 75 de milioane de ruble, adică 876.000 de euro.

coral