O plăcuţă bilingvă amplasată la intrarea într-un sat din judeţul Cluj a fost vandalizată, după ce denumirea în limba maghiară a localităţii a fost acoperită cu vopsea neagră. UDMR anunţă că va depune plângere la poliţie.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a publicat, duminică seara, pe Facebook, o fotografie cu plăcuţa bilingvă de la intrarea în satul Mera din judeţul Cluj. Denumirea în limba maghiară a localităţii este acoperită cu vopsea neagră.

„Azi, în drum spre Baciu la şedinţa organizaţiei locale a UDMR, la Mera am observat că limba maghiară deranjează din nou. Mâine Szász Zsiga Attila, preşedintele organizaţiei locale a UDMR din Mera, va depune plângere la poliţie şi va cere Primăriei să facă demersurile necesare în vederea curăţirii indicatorului de localitate”, a scris liderul UDMR Cluj pe reţeaua de socializare.

Un incident similar a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, când mai multe indicatoare cu denumirea în limba maghiară a localităţilor Gheorgheni şi Lacul Roşu, din judeţul Harghita, au fost acoperite cu vopsea.

La fel s-a întâmplat şi la începutul anului 2020, când mai multe indicatoare rutiere aflate la intrările în patru localităţi din judeţul Harghita, printre care şi Miercurea Ciuc, au fost vopsite cu negru.

În acest caz, poliţiştii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

coral