Plajă năpădită de gunoaie, turiști dezamăgiți și prețuri exorbitante. Este vorba despre plaja sălbatică de la Tuzla, care până nu demult era refugiul celor care voiau să petreacă o vacanță departe de zgomotul stațiunilor de pe litoral. Acum, peisajul a devenit dezolant.

Pe plajă sunt afișate din loc în loc mesaje prin care turiștii sunt avertizați să păstreze curățenia, însă oamenii lasă în urma lor foarte multă mizerie: sticle, peturi, ambalaje, resturi de mâncare, saci și, în general, mult plastic. 

Turiștii spun că sunt deranjați că este multă mizerie și că, față de anii precedenți, plaja este mult mai îngustă. Mulți spun că Tuzla nu mai poate fi considerată o plajă sălbatică deoarece în zonă s-a construit mult, există și mai multe sectoare de plajă luxoase, unde oamenii plătesc pentru o saltea 80 de lei, în cursul săptămânii, iar în weekend prețurile se dublează, relatează Iulia Stanciu, jurnalist Digi24. Sunt mulți oameni dezamăgiți deoarece plaja a devenit din ce în ce mai populată și și-a pierdut farmecul de altădată.

Agenții economici din zonă au fost amendați de mai multe ori de la debutul sezonului estival, atât de către comisarii de la Protecția Consumatorilor cât și de echipele mixte, formate din jandarmi și polițiști pentru că s-au organizat petreceri fără a fi respectate restricțiile anti-COVID.

coral