Un ceai din plante medicinale, cum ar fi mușețelul, menta, salvia, arnica sau sunătoarea te ajută să scapi de diverse dureri, dacă sunt acute, desigur. În plus, îți oferă o stare de calm.

Însă știai că există și plante afrodisiace, mai exact plante care îți stimulează libidoul? Acestea conțin anumite substanțe care stimulează dorința sexuală atât la femei, cât și la bărbați.

Află acum care sunt și folosește-le cu încredere pentru a avea nopți incendiare.

Plante afrodisiace pentru creșterea libidoului

În primul rând, ce sunt plantele afrodisiace și cum te ajută în dormitor?

Termenul de afrodisiac se referă la un preparat sau o substanță care acționează asupra glandelor corticosuprarenale și stimulează dorința sexuală. Pe scurt, vei avea poftă să stai mai mult în dormitor cu partenerul decât stai de obicei.

Rădăcina de ginseng

Această plantă conține alcaloizi, ginsenozide, polipeptide și polizaharide, substanțe care ajută în tratarea anemiilor, dar și a disfuncțiilor erectile. Citește păreri Pro V și află mai multe despre acest ingredient care se găsește în majoritatea pastilelor de potență pe bază de plante.

Pe lângă beneficiile de mai sus, rădăcina de ginseng reglează activitatea sistemului cardiovascular și este un puternic afrodisiac. Se poate consuma sub formă de ceai sau preparat la aburi.

Busuiocul

Recunoscută drept o plantă care crește virilitatea, busuiocul ajută și în cazul libidoului scăzut. Atât tu, cât și partenerul sau partenera poate consuma frecvent ceai de busuioc pentru stimularea dorinței sexuale. Îl poți folosi și în mâncăruri, este un condiment care dă o savoare de neuitat.

Gingko Biloba

O altă plantă care ajută la stimularea libidoului este gingko biloba. Aceasta îmbunătățește viteza circulației sângelui și este cunoscută ca tonic cerebral. O poți consuma sub formă de ceai, infuzie sau tinctură.

Brânca-ursului

Această plantă medicinală este cunoscută ca remediu pentru disfuncțiile sexuale, dar și ca afrodisiac. Brânca-ursului conține antioxidantul quercitină, recunoscut ca și substanță cu proprietăți antiîmbătrânire, precum și:

  • rutozida,
  • acid ferulic,
  • acid clorogenic,
  • izocercitrin.

Toate substanțele active enumerate mai sus ajută la stimularea libidoului și la relaxare. Fii pe fază și citește păreri Herbal V dacă vrei să știi cum acționează plantele care ajută erecția.

Tribulus Terrestris

Planta mai este cunoscută sub denumirea de colții babei și crește producția de testosteron, ajută la eliminarea lichidelor din corp (este preferata sportivilor) și protejează sistemul cardiovascular. Ea acționează ca un afrodisiac și este utilizată și pentru fertilitate.

Tribulus Terrestris crește libidoul, echilibrează producția de hormoni și este folosit ca și adjuvant în tratarea adenomului de prostată.

Alte plante cu proprietăți afrodisiace:

  • floarea pasiunii – stimulează libidoul,
  • damiana – stimulează libidoul și crește fertilitatea,
  • guarana – crește libidoul și este folosit ca tonic,
  • maca – ajută la creșterea libidoului, regenerează organismul și susține erecțiile.

Nu uita un aspect: toate aceste plante pot avea efecte adverse, așa că trebuie să ai mare grijă cum le consumi și în ce cantități. Nu folosi plante afrodisiace dacă iei medicamente. Este recomandat să mergi la medic înainte.

Libidoul mai poate fi stimulat și cu ajutorul unei alimentații potrivite și al sportului. Mâncărurile cu substanțe nutritive ar trebui să fie mereu prioritatea ta.

Adaugă și plante afrodisiace pentru creșterea libidoului și vei avea o viață sexuală așa cum îți dorești coral