Ion Țiriac a avut un plan măreț pentru David Popovici, sportivul român care ieri a devenit dublu campion mondial la natație. În urmă cu ceva timp, miliardarul român voia să-l trimită pe tânărul de 17 ani în Statele Unite pentru a performa în sportul pe care îl iubește.

Ce a spus miliardarul român

David Popovici a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Sportivul de 17 ani a devenit astfel al doilea înotător din istorie care reușește „dubla”, după americanul Jim Montgomery, în 1973, chiar la prima ediție a Mondialelor.

Unde voia să-l trimită Ion Țiriac pe David Popovici: „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l duci acolo!”

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului de 17 ani:

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!'”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

În prezent, David Popovici aparține de CS Dinamo. În trecut, dublul campion mondial s-a aflat în curtea celor de la CSA Steaua.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

Ciucă susţine că performanţa fabuloasă a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Mesajul superb al Nadiei Comăneci pentru David Popovici, noul fenomen al înotului mondial

Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj de felicitare lui David Popovici şi i-a promis că îl va susţine la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici a devenit, la Budapesta, dublu campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

”Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul nu a fost altul decât micuţul David Popovici. Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie.

După ani de muncă, disciplină şi rezistenţă, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi. Cu siguranţă ne vedem la Paris”, a spus Nadia Comăneci pentru orangesport.ro. coral