Un accident grav a avut loc in urma cu scurt timp pe DN1, in dreptul localitatii Uileacu de Cris, judetul Bihor, unde un autocar cu 24 de persoane la bord s-a ciocnit violent de un autoturism. A fost activat planul rosu de interventie, potrivit Antena3.

Accident pe DN1 in judetul Bihor. Unul dintre soferi a murit pe loc

In urma impactului, soferul autoturismului a murit pe loc. Si autocarul a fost avariat destul de serios, dar o singura persoana a fost ranita in urma impactului foarte puternic. Aceasta a avut nevoie de ingrijiri medicale la fata locului.

La locul producerii accidentului s-au deplasat de urgenta trei echipaje de pompieri militari din cadrul Statiei Alesd, cu o autospeciala de descarcerare, o ambulanta de tip B2 si o autospeciala de lucru cu apa si spuma, echipajul de descarcerare grea al Detasamentului 1 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensiva mobila al SMURD Oradea si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.

Ancheta va stabili cine se face vinovat de producerea accidentului mortal

 ”Pompierii militari au actionat pentru descarcerarea soferului autoturismului, care, din nefericire, a fost declarat decedat, iar echipajele medicale si  pompierii paramedici au efectuat evaluarea de specialitate a celor 26 de persoane aflate in autocar, din care, doar conducatorul auto, care prezenta excoriatii la nivelul membrelor inferioare, a necesitat ingrijiri medicale, acesta refuzand insa transportul la spital”, anunta ISU Bihor.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe DN1 Oradea – Cluj, in zona localitatii Uileacu de Cris, judetul Bihor, a avut loc o coliziune intre un autocar  si un autoturism. Circulatia rutiera este blocata. Traficul rutier a fost deviat pe DJ 108I Tileagd – Teleghiu, pentru ambele sensul de mers.

Politia rutiera a demarat o ancheta pentru a se stabili exact conditiile in care s-a petrecut accidentul soldat cu un mort si un ranit. Ancheta va stabili mai exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

coral