News Flash:

Planuri mari pentru Cluj-Napoca: până în 2026, transport public 100% nepoluant

10 Februarie 2021
579 Vizualizari | 0 Comentarii
autobuze electrice cluj

Primăria Cluj Napoca are ca obiectiv ca până în 2026 transportul public de călători să fie 100% nepoluant.

Primăria și-a propus să cumpere încă zece tramvaie și zece autobuze nepoluante, cea mai mare parte a banilor urmând să fie asigurată din fonduri europene.

„Aproximativ 50 la sută din flotă este nepoluantă, electrică, fie că discutăm de tramvaie, autobuze electrice sau troleibuze. Obiectivul nostru este ca până în 2026 toată flota pe care o avem să fie integral nepoluantă – electrică sau cu alte surse de combustibil care vor fi la vremea respectivă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Radio Cluj.

Obiectivul declarat al municipalitățîi este scăderea poluării în Cluj-Napoca, prin încurajarea folosirii transportului comun, în detrimentul mașinilor personale.

În acest sens, toate lucrările de modernizare din centrul orașului au avut în vedere extinderea zonelor pietonale și a pistelor pentru bicicliști, în detrimentul carosabilului.

Prin bugete multianuale, întreg parcul auto al Companiei de Transport Public va fi modernizat, pentru ca toate mijloacele de transport în comun să fie nepoluante.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1046 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052357 (s)