Municipiul Dej s-a aflat sub avertizare  COD PORTOCALIU de vreme severa in cursul zilei de astazi, avertizare care ramane inca in vigoare pana la ora 23. Astfel, o ploaie torentiala care s-a abatut asupra Dejului a demonstrat din nou incapacitatea sistemului de canalizare de a prelua intreaga apa de pe partea carosabila. Bilantul: strazi, magazine si beciuri inundate, canale refulate si haos in trafic.

Ca la fiecare ploaie violenta, strada Dobrogeanu Gherea a fost in scurt timp acoperita de torentii puternici care se scurgeau de pe strada Unirii. Canalizarea aflata la baza strazii nu a facut fata, astfel ca apa s-a scurs pe trotuarele si in magazinele aflate sub nivelul partii carosabile.

Probleme au fost si pe strada Ecaterina Teodoroiu in zona magazinului Profi, acolo unde canalele au refulat si capacele au fost luate de apa,  soferii fiind nevoiti sa circule cu mare atentie.

Pompierii au fost solicitati sa intervina in Jichisu de Jos si Somcut, acolo unde subsolurile mai multor gospodarii au fost inundate.

In Sanmarghita, ploaia torentiala a facut ca nivelul apei din valea care strabate localitatea sa creasca extrem de rapid, in unele zone inundand gradinile oamenilor.

CODUL PORTOCALIU expira in aceasta seara la ora 23, insa mai exista in vigoare in COD GALBEN de ploi valabil pentru intreaga tara, pana maine dimineata la ora 10. De asemenea, pana maine la ora 16, hidrologii au emis un cod PORTOCALIU de inundatii pe Raul Somes si afluentii acestuia, inclusiv in zona municipiului Dej.

 

coral