Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, și liderul PMP Cluj, Cristian Lungu, au organizat o conferință de presă la sediul Partidului Mișcarea Populară – Filiala Cluj.

La eveniment au mai participat și secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, dar și secretarul general adjunct al partidului, Răzvan Sebe. Amintim, în urmă cu două luni, Eugen Tomac a fost reinstalat în fruntea PMP, în locul lui Cristian Diaconescu.

În cadrul conferinței de presă, europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre noul proiect politic al PMP, prin care se dorește readucerea partidului pe linia de plutire.

„Sunt o serie de obiective pe care ni le-am asumat și eu cred cu tărie că avem nevoie de o implicare mult mai serioasă în ceea ce privește democratizarea partidelor. Nu am avut timp să ne consolidăm pentru că am tot avut alegeri. În România este loc pentru un partid care să se adreseze antreprenorilor români. De asemenea, avem vârfuri extraordinare în domeniul digitalizării, dar suntem restanțieri la acest capitol. 

Mai avem și problemele legate de mediu. Ne gândim la un referendum prin care să-i întrebăm pe cetățenii români dacă sunt de acord să mai importăm gunoaie în România. Este inadmisibil așa ceva. Astea sunt niște teme serioase, iar noi vom încerca să generăm asemenea dezbateri, utile societății, și avem un întreg pachet pe care îl vom prezenta”, a declarat Tomac.

„Război” între noua conducere și fostul președinte Cristian Diaconescu

Liderii PMP au discutat și despre conflictul cu fostul președinte al partidului, Cristian Diaconescu, pe care îl acuză că încearcă să distrugă partidul din interior și că se folosește de asta pentru a rămâne relevant pe scena politică.

„În urma congresului, o nouă conducere a fost aleasă, având ca președinte pe Eugen Tomac. Din păcate, fostul președinte Cristian Diaconescu refuză să recunoască rezultatul congresului și a declanșat o adevărată operațiune, să spunem așa, de imagine, prin care încearcă să se legitimeze în afara statutului și, implicit, în afara legii, ca încă președinte al Partidului Mișcarea Populară, arată zcj.ro

El a încercat să strângă lângă el oameni nemulțumiți de prin toate județele. De obicei sunt oameni care au fost mărginași în rezultatele pe care le-au avut, mai ales în anul 2020 la alegerile locale și parlamentare. Cu acești oameni a încercat un mecanism de angrenare politică, mai mult de imagine, un mecanism prin care să rămână relevant pe scena politică”, a afirmat Cristian Lungu.

Eugen Tomac a precizat că membrii partidului au cerut organizarea alegerilor din februarie pentru că Diaconescu a comis mai multe gafe. 

„Ne-am trezit noi, cei care nu avem nicio treabă cu demagogii din politică, într-o ședință a Colegiului Național PMP, cu un invitat surpriză, George Simion, n.red.) adus de domnul Diaconescu, Simion care vindea bilete la stadion și acum s-a trezit mare politician. Este inadmisibil așa ceva, să încerci să te asociezi cu politicieni extremiști, cu care nu vrea nimeni să intre în dialog, politicieni care nu au 7 ani de acasă”, a mai adăugat noul lider PMP. coral