După agitația provocată de alegerile parlamentare din 6 decembrie, guvernanții revin la subiectele cu adevărat importante pentru români. Raluca Turcan a anunțat că PNL susține anularea unui anumit tip de pensii. Vicepremierul susține că în cazul în care proiectul de lege propus de liberali va trece, „se elimină o inechitate crasă în sistem”.

Anunțul momentului: PNL susține anularea unui anumit tip de pensii

Mult anunțata și lăudata inițiativă de a anula pensiile speciale pare să redevină un subiect fierbinte. Raluca Turcan, vicepremier al guvernului României anunță că PNL își dorește dispariția acestor indemnizații. Numai că potrivit legii, o asemenea decizie nu s-a putea aplica tuturor categoriilor de persoane, care încasează pensii speciale.

Turcan a subliniat faptul că în cazul magistraților și al foștilor militari, anularea veniturilor speciale este imposibilă, după ce aceștia și-au câștigat dreptul de a le primi la Curtea Constituțională a României:

“Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor, care deja au o decizie a Curţii Constituţionale. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem, sunt aproape 9 miliarde de euro pe an, care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale”, a declarat Raluca Turcan, luni, într-o conferinţă de presă.

coral