News Flash:

PNL, USR-PLUS și UDMR se ceartă pentru Cluj. Nu se decid cum să-și împartă prefecții

12 Ianuarie 2021
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
pnl usr udmr

Liderii coaliției s-au întâlnit pentru o nouă discuție în care să stabilească prefecții și subprefecții în județele țării. Potrivit unor surse Digi24 bătălia se află pe județul Cluj, dar și alte patru județe din țară.

După eșecul negocierilor de săptămâna trecută, liderii celor trei partide s-au reunit pentru a discuta din nou care vor fi oamenii ce vor ocupa funcțiile de prefecți și subprefecți.

După mai bine de două ore de discuții și de contraziceri, liderii au decis să amâne întâlnirea pe ziua de miercuri. Blocajul în coaliție constă în împărțirea județelor pentru fiecare partid, unde să își numească prefecții.

 

Încă de săptămâna trecută liderii PNL și USR PLUS au revendicate județele importante din România.

„Sunt județe pe care le vrem toți. De exemplu, Cluj, Sibiu, Constanța, Timiș sau Iași”, declarau surse participante la negocieri, potrivit Digi24.

 

Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL ar urma să numească prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe. De asemenea, PNL va avea 47 de subprefecți, USR PLUS -28 și UDMR - 10.

Vor trage la sorț soarta județelor?

Ludovic Orban a venit cu propunerea ca PNL să își numească prefecții în județele în care au și funcția de președinte de Consiliu Județean, tocmai pentru a fi o mai bună colaborare la nivelul județului.

 

USR PLUS nu a fost de acord cu propunerea făcută de Ludovic Orban. Liderii USR au propus să se tragă la sort județele. Sistemul de tragere la sort ar suna cam așa: PNL alege primul, urmat de USR PLUS și UDMR, după care, de la a doua tragere, PNL alege câte 2 prefecți, iar USR PLUS și UDMR câte unul.

De asemenea, UDMR nu a fost de acord cu propunerea lui Ludovic Orban, și ei cer să primească și alte județe, în care nu au deja președinți de Consiliu Județean sau primari.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 22 queries | Mysql time :0.050221 (s)