Brazii din jurul Bisericii Sfântul Mihail au fost tăiați din singura oază de verdeață rămasă în picioare în centrul Clujului. 

”În grădina din jurul bisericii Sfântul Mihail tăierile continua cu arborii Tisa. 

Am întrebat serviciul de spații verzi din cadrul Primăriei, dacă aceste taieri se fac legal si răspunsul a fost ca da, au primit autorizațiile pentru ca au investit milioane de euro in clădire. 

Am sunat la parohie, unde persoana cu care am vorbit a spus ca si ea deplânge arborii, dar nu poate da detalii, dar Tisa raman…

Am vorbit cu cei de pe santier si am aflat ca decizia de taiere apartine preotului paroh László Attila și că s-a încercat convingerea acestuia sa renunte la taieri, dar degeaba.

După geniul din Carpați si vizionarul din Rachitele ne-am pricopsit și cu o fata bisericească, ajuns la Cluj in 2020,  care să ne remodeleze orașul”, a punctat Csorba Béla, membru al grupului Clujul Civic.

Brazii tăiați ar urma să împlinească 120 de ani.

”Acel parc deasupra cimitirului medieval din jurul Bisericii a fost conceput după demolarea cladirilor care imprejmuiau catedrala pana in sec.XIX. Dupa ce a fost conceput gardul fonta-piatra neogotic de catre arhitectul sef al Clujului, Pákei Lajos, cel care este autorul a multor cladiri remarcabile din oras si printre altele proiectantul postamentului intregului grup statuar MATHIAS REX.

Deci acel parc in jurul catedralei, decimat de 30 de ani, ar fi implini cam 120 de ani”, a comentat un utilizator al grupului Clujul Civic.

Poziția Primăriei Cluj-Napoca: ”Parohia Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” a demarat un proiect de reamenajare al zonei aferente (Piața Unirii nr. 16). Lucrările au loc în zonă privată, aparținând acestei parohii, nu pe domeniul public. În acest sens, parohia a obținut acordul Direcției Silvice Cluj pentru tăierea copacilor aflați în declin fiziologic (tuia și molizi). În locul fiecărui arbore degradat, parohia s-a angajat să planteze câte 2 copaci”. coral